u mnie, co prawda 1.8T, ale pomoglo czyszczenie przepustnicy. Objaw byl taki: falowanie obrotow, gdy samochod jedzie, a silnik jest odlaczony od kol (sprzeglo lub luz)
Prośba o dane silników TDI, jak je rozpoznać?
Zwiń
X
-
Prośba o dane silników TDI, jak je rozpoznać?
Witam wszystkich. W ciągu najbliższych 3 - 4 miesięcy chcę zostać szczęśliwym mam nadzieję właścicielem Octavki z silnikiem TDI (rocznik 2001-2002). I tu rodzi się problem, wiem że te silniki występują w różnych wersjach, 90,100,110kM. Kto podpowie mi jaka wersja jest warta polecenia, jak rozpoznać ten silnik (oznaczenia)? Z góry dziękuję za podpowiedzi. 8)tomek70
-
-
Zamieszczone przez djczastomek70, jest na forum wystarczy poszukac po oznaczeniachO2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
Mając kilka propozycji kupna tomek70 dojdzie po oznaczeniach, który będzie mu bardziej pasował trakcyjnie i względem finansowym. Liczy się pierwsze rozeznanie w temacie.
[ Dodano: Pią 29 Gru, 06 12:51 ]
i nikt mu kitu nie wciśnie co do mocy wersji silnikowej.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
tomek70, warte polecenia są naprawde wszystkie wersje TDI z Octavii
90VP, 101PD, 110VP, 130PD
różni je moc no i trochę cena ale w oktawiach z 2001-2002 90KM i 110KM będą w cenie podobnej, droższe są wersje z 130KM
grun żeby trafić dobry egzemplarz, to jest sztuka
a oznaczenia w książce serwisowej lub wlepce pod wykładziną w bagażniku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomek70a tak przy okazji wiem że w Octaviach często sypią się przepływomierze, czy są jeszcze jakieś inne rzeczy na które trzeba zwrócić szczególniejszą uwagę przy zakupieByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Ja mam jeszcze jedno pytanie apropo silnika! Poniewaz tak sie sklada ze z tyłu samochodu oznaczenie jest TDI Natomiast podczas jazdy wynika z tego ze silnik ma wiekszą moc! Chcialem to sprawdzic ale okazalo sie ze nie ma nalepki w pod wykladzinka w bagazniku. A w ksiazce z danych wynika ze silnik ma moc 90KM. (uważam to za nie prawde gdyż ostatnio ścigałem się z jedna octą(kombi jak moja) o oznaczeniu TDI no i nie dała mi rady!
Słyszałem od znajomego ze mozna rowniez sprawdzic dane o silniku sprawdzając je pod pokrywą samego silnika. Czy ty prawda !? Prosze o porade! dzieki...
Komentarz
-
-
w nr silnika pierwsze trzy znaki określaja kod silnika, na pokrywie paska rozrzadu wystepuje naklejna z nr silnika
po nr VIN z dekodera http://www.liebminger.de/skoda.htm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=549O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
na tylną klapę mozna sobie nakleić co się chce. Nie znajacy tematu widząc napis SDI, może się mocno rozczarować na drodze :?: :shock: (a tu duuuużo wiecej koników) :szeroki_usmiechO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuna tylną klapę mozna sobie nakleić co się chce. Nie znajacy tematu widząc napis SDI, może się mocno rozczarować na drodze (a tu duuuużo wiecej koników)Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
lec
a ja mam na klapie Roomstera i co ? :P
a w temacie to dobrze jesli to nie byl zakup pseudo 130-lm a faktycznie chipowanej 90-ki
Komentarz
-
Zamieszczone przez webski1.9tdiGdzie mam szukać tych oznaczeń w silniku ???? mógłby ktoś mi podpowiedzieć z góry dziękisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
webski1.9tdi, To poszukaj takiego tematu o lakierach, kolor farby naszego auta, tam bylo to przy okazji wytlumaczone oraz SETKI razy gdzie szukac jaki mamy numer silnika i gdzie on jest.
To taka funkcja forum gdzie jak wpiszesz numer silnika, to wyskoczy tego duzo :idea: :!:
Ja nie jestem wredny, tylko ile razy mozna pytac o to samo na przestrzeni miesiaca. :evil:
Komentarz
-
Komentarz